dilluns, 31 de gener del 2011

ATLANTIS

ATLANTIS (Acció per la creacio de lligams transanlàntics i de xarxes acadèmiques en l’àmbit de la formació i dels estudis integrats)


Objectiu: L’objectiu general és promoure un millor coneixement mutu dels pobles de l’Unió Europea i dels EEUU, de les seves cultures, llengües i institucions, alhora que millorar la qualitat del desenvolupament dels recursos humans en els dos territoris.


Accions elegibles:

1. Projectes de consorcis transatlàntics per a titulació
. Duració de 48 mesos. Es finançaran de 7 a 10 projectes amb un màxim de 428.000 €.

Es financen els diplomes mixtes, dobles o comuns de primer i segon cicle. No doctorats. Els consorcis formats per 2 establiments UE i 2 dels EEUU on tots lliuren diplomes dobles o comuns són afavorits i poden rebre recursos addicionals. La proposta ha de cobrir: un programa d’estudis comú, mobilitat dels estudiants, mobilitat del personal acadèmic i administratiu formació lingüística i cultural, avaluació i difusió.

Els aspectes més rellevants respectivament són: cal seguir un programa d’estudis en almenys 3 institucions participants, com a mínim cal utilitzar 2 llengües europees que s’utilitzin en els estats dels socis, cal que l’estudiant europeu faci 10 o 15 crèdits ECTS en l’altra institució europea en segons i primers cicles respectivament, els desplaçaments dins d’Europa no seran coberts per aquest programa i s’encoratja a obtenir finançament en el programa LLL (Erasmus) de la UE, incloure pràctiques amb el nom de les organitzacions on es faran serà un actiu de la proposta, caldrà una avaluació amb indicadors qualitatius i quantitatius i caldrà oferir un suplement al diploma.

2. Excel•lència en Projectes de Mobilitat. Duració de 48 mesos. Es finançaran de 7 a 9 projectes amb un màxim de 180.000 €.

Aquests projectes hauran de cobrir els aspectes següents (6) : elaboració d’un programa d’estudis, preparació lingüística i cultural, mobilitat dels estudiants, mobilitat del personal universitari, avaluació i difusió.

Caldrà que el projecti tracti un repte major en programes d’estudis internacionals i descriure una estratègia específica EUA-EU. S’obtindrà una intensificació (EUA) i suplement al títol (EU), caldrà que les institucions tinguin una ORI, els estudis hauran de contenir almenys un semestre a l’altra part de l’Atlàntic i 30 crèdits ECTS, el nombre d’estudiants haurà de ser de com a mínim 24 de cada banda en tot el programa (6 per any), les propostes competitives caldrà que incloguin pràctiques, caldrà incloure disposicions de mobilitat del professorat i es podran rebre fons específics, caldrà incloure plans d’avaluació detallats i difusió al públic.

3. Mesures orientades a les polítiques (o mesures de caràcter estratègic). Duració de 24 mesos. Es finançaran de 5 a 7 projectes amb un màxim de 70.000 €

Caldrà 2 institucions de cada banda, els aspectes principals sobre els que haurà de versar el programa són: accés a l’ensenyament superior, cooperació universitat - empresa, reconeixement dels diplomes i de les qualificacions, ensenyament superior i al llarg de la vida, comparació dels resultats de l’ensenyament, reformes a EUA i EU de l’educació superior i les seves conseqüències en la cooperació i mobilitat, unitats de mesura de l’ensenyament –crèdits- i sistemes de transferència, mesures de qualitat, validació i assegurament d’aquesta, responsabilitat i avaluació a l’educació superior.

Les propostes han de contenir : Intenció del projecte, avaluació i pla de difusió.


En les tres accions s’avaluarà en un 70% la qualitat de la concepció del projecte i en un 30% l’ interès del projecte.

Cal enviar (el líder) original i dos còpies dels formularis de candidatura per correu administratiu a l’Agencia executiva per a l’educació, l’Audiovisual i la Cultura, propostes “UE – Estats Units”, Av. Du Bourget 1 – BOUR 02/63, B-1140 Bruxelles.


Beneficiaris:

Consorcis elegibles: Diplomes transatlàntics – consorci de 2 establiments UE i 1 o 2 dels EUA (poden incorporar establiments d’ensenyament superior, formació professional, empreses, ONGs, organismes governamentals, cambres de comerç i/o instituts de recerca). El líder ha de ser una institució o organització no lucrativa.

En el cas de Mobilitat privilegiant l’Excel•lència i Mesures de caràcter estratègic el nombre de socis ha de ser de 2 de cada àmbit geogràfic.

Els països elegibles es limiten als 27 de la UE i en el cas dels individus a més dels ciutadans europeus ho poden ser els de països tercers que hagin residit a la UE per més de 3 anys per motius diferents que els d’estudis.


Publicació dels ajuts (termini): Publicats el 5/1/2011 i amb termini fins el 7/4/2011

Calendari: Desembre- Publicació de la convocatòria de propostes, març/abril –presentació, Abril – avaluació de les candidatures, Juny – atorgament, Juliol- informació als candidats, Agost – contractualització, Setembre – llançament dels projectes.


Enllaç: http://eacea.ec.europa.eu/bilateral_cooperation/eu_us/funding/calls_2011_en.php

Més informació: eacea-eu-us@ec.europa.eu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada